Author Topic: Pictures not showing?  (Read 532 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ~Midnight~

  • Colonel
  • *
  • Posts: 7694
  • 18e Sgt | Oprichnik Imperator | 6teSLR Msk
    • View Profile
  • Side: Confederacy
Pictures not showing?
« on: March 13, 2018, 07:54:46 pm »
Is it just me or pictures on threads aren't really showing? Like the code for the 6te thread for example is there, but the picture isn't just showing up on the thread. It seems to be affecting a lot of threads if not all.

Edit: Some threads have pictures appearing while others do not.
« Last Edit: March 13, 2018, 07:57:41 pm by ~Midnight~ »

Offline Nero_

  • Major General
  • **
  • Posts: 4745
  • I never sleep, 'cause sleep is the cousin of death
    • View Profile
  • Nick: K-KA_Nr57_Gren_WickedReindeer18
  • Side: Neutral
Re: Pictures not showing?
« Reply #1 on: March 13, 2018, 08:02:46 pm »
6te sucks ass thats why feller

Offline ~Midnight~

  • Colonel
  • *
  • Posts: 7694
  • 18e Sgt | Oprichnik Imperator | 6teSLR Msk
    • View Profile
  • Side: Confederacy
Re: Pictures not showing?
« Reply #2 on: March 13, 2018, 08:08:37 pm »
6te sucks ass thats why feller
I mean makes sense, but it's going on with other threads as well, and some people told me it's not only me that's having this issue.. ???

Offline Nero_

  • Major General
  • **
  • Posts: 4745
  • I never sleep, 'cause sleep is the cousin of death
    • View Profile
  • Nick: K-KA_Nr57_Gren_WickedReindeer18
  • Side: Neutral
Re: Pictures not showing?
« Reply #3 on: March 13, 2018, 08:12:44 pm »
i think big ol vincenzo is updating stuff

Offline Vincenzo

  • Flying Squirrel Dev
  • FSE Developer
  • ****
  • Posts: 2327
  • Dutchman living in Allenstein, Ostpreußen.
    • View Profile
    • Flying Squirrel Entertainment
  • Nick: FSE_Vincenzo
  • Side: Union
Re: Pictures not showing?
« Reply #4 on: March 13, 2018, 09:05:22 pm »
I'm switching the server to HTTPS, because Google thinks it is needed to create error messages and mark all websites without a proper https certificate as insecure.

Meaning all chrome browsers and Firefox soon too will have such problems.


Switching to https is not as easy as it seems. and im still working on many problems, one of which is this.

If you link to a image on your topic, for instance to imgurl as such:
Code
[img]http://i.imgurl.com/imagewhatever.png[/img]
Then the image won't show at all (im trying to fix..)

What for sure will work is linking to the https variant, most image upload sites support HTTPS by now because of the formentioned force from google chrome and other browsers to have a 100% https internet.. soo for instance this will work:
Code
[img]https://i.imgurl.com/imagewhatever.png[/img]
« Last Edit: March 13, 2018, 09:10:30 pm by Vincenzo »

Offline ~Midnight~

  • Colonel
  • *
  • Posts: 7694
  • 18e Sgt | Oprichnik Imperator | 6teSLR Msk
    • View Profile
  • Side: Confederacy
Re: Pictures not showing?
« Reply #5 on: March 13, 2018, 09:09:04 pm »
Very helpful Vincenzo, thank you!

Offline Vincenzo

  • Flying Squirrel Dev
  • FSE Developer
  • ****
  • Posts: 2327
  • Dutchman living in Allenstein, Ostpreußen.
    • View Profile
    • Flying Squirrel Entertainment
  • Nick: FSE_Vincenzo
  • Side: Union
Re: Pictures not showing?
« Reply #6 on: March 13, 2018, 09:09:25 pm »
In a few cases i'm updating things automatically, the example above, i replaced already all topics with i.imgurl.com to the https variant, but it won't work for all image hosts....

A popular filehost tinypic.com does not support https, so it won't show any images.

You could try to upload your pictures to another host that supports HTTPS.

SMF supplies a "proxy" for images, that auto downloads any unsecured image and servers it from our webserver, but for some reason this isen't working.. i'm looking into that.

The 6te topic in this example had i.imgurl.com images and also tinypic, the imgurl pics work now.
« Last Edit: March 13, 2018, 09:11:19 pm by Vincenzo »

Offline Vincenzo

  • Flying Squirrel Dev
  • FSE Developer
  • ****
  • Posts: 2327
  • Dutchman living in Allenstein, Ostpreußen.
    • View Profile
    • Flying Squirrel Entertainment
  • Nick: FSE_Vincenzo
  • Side: Union
Re: Pictures not showing?
« Reply #7 on: March 14, 2018, 09:13:03 am »
Soo I manually updated a bunch of known image hosts to https links in the database for signatures and posts.

If you still have topics with images that are not loading please link them here and ill check them out. I might have missed some.

Ofc there are a few file hosts that do not support HTTPS. (Tinypic, directupload.net as example) In such cases upload your files to another host.

A goog example is Imgurl or photobucket or something like this, there are many file hosts available that support https. (90% of them do)


Why the image proxy is not working i'm still trying to figure out.. :(

I think i fixed the image proxy! all images should display good now.
« Last Edit: March 14, 2018, 10:28:00 am by Vincenzo »