Flying Squirrel Entertainment

Language boards => Türkçe Forum => Topic started by: Darel on November 15, 2018, 12:52:50 pm

Title: Moderator'den Duyuru ve Uyarilar.
Post by: Darel on November 15, 2018, 12:52:50 pm
Sayin Uyeler,


Onemli gordugum bir kac hususu duyurmak istiyorum.


Basarilar,
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Dear Members,


I like for you to know a few items of importance here-below.


Title: Re: Moderator'den
Post by: Darel on November 18, 2018, 12:11:56 pm
1v1 Ligi Turkiye Takim Kaptani konu basligi ile acilan Forum da Forum Kurallarinin 3. maddesine aykiri olarak, "Alinti Piramiti" leri yapilmaktadir.  Anilan Sayfaya uyari bildirimi attim.  Mueyyidesi, kullanicinin "Mute" lenmesini gerektiriyor.  Buradan son kez uyariyorum.  Alinti piramiti ve diger ihlallerinize hos gorulu davranmayacagim. Birbirinize satasmalarinizi ozelde yapiniz.


============


Quote Pyramids have been made on the 1v1 Turkiye Takim Kaptani Forum Pages in infringement of Forum Rules Item#3.  I have posted a comment on the said page, warning you to stop it.  Punishment for that is muting all of the users involved.  I am warning you for the last time, that I wont tolerate the users, from now on, for their Quote Pyramids and other infringements. Pick on each other in PM.

Title: Re: Moderator'den
Post by: Darel on January 14, 2019, 01:44:07 pm
6. Posting private conversations or personal images without permissionAyrica, bahse konu izinsiz paylasimlar, Turk Ceza Yasasina gore de suc teskil etmektedir.  Anilan paylasimi ilk yapan ile birlikte alintilarinda kullanan kullanicilar da ayni ceza ve yaptirimlara tabidirler. 

KURALLARA UYUN.
Title: Re: Moderator'den Duyuru ve Uyarilar.
Post by: Darel on January 28, 2019, 07:40:44 am
Marji ve ekibini, Alman ekibi karsinda aldigi galibiyetten oturu tebrik ediyorum.  Simdiye kadar kendisine verdigim cezalardan oturu bir kere bile itiraz etmediginden ayrica tesekkur ediyorum. Basarilarinin devamini diliyorum. Marji disinda Mute'ladigim tum arkadaslariniz pm ile ulasamadiklarini ileri surerek REPORT POST'u adeta spam'ladilar. Aralarindan birine pm'i kullanmasini bildirdigimde; Mute'landigi icin Report Post'u kullandigini, kendisine mute'lu iken pm i kullanmasini yzdigim icin, kendisi ile dalga gectigimi soyledi. Kimse ile dalga gecmek haddime degil. Ancak, Report Post da itiraz yeri degil. Itiraz edecekseniz, mute'nizin kalkmasini bekler, itirazinizi yaparsiniz. Report Post sayfasi Turkce Forum Kullanicilarinin sikayetleri ile dolu.  Birbiriniz ile bu kadar ugrasmayin.  Bu ne kin arkadaslar. Ayrica, bu yabanci NW sampiyonlugu forum sayfasinda baslattiginiz tartisma cok kotu oldu.  FSE den de gonderilme durumunuzu akillara getirdiniz.  Sakin olun. Asil olun. Birbirinize saygi gosterin. 
Title: Re: Moderator'den Duyuru ve Uyarilar.
Post by: Darel on January 28, 2019, 02:29:26 pm
TROLLING : Make a deliberately offensive or provocative online posting with the aim of upsetting someone or eliciting an angry response from them.

Birini uzmek ya da kizdirmak / kizgin karsilik vermesini saglamak amaciyla, bilincli olarak rahatsiz edici ve kiskirtici online bildirimde bulunmak.
Title: Re: Moderator'den Duyuru ve Uyarilar.
Post by: Darel on March 23, 2019, 12:06:28 pm
Tarihi gerceklige uymasi acisindan asagidaki bilgileri dikkatinize sunmak istedim.  Aman yanlis anlamayin.  Amacim kimseyi yonlendirmek; yanlis yapiyorsunuz dogrusu bu, demek degil.  Isteyen istedigi numara ya da ismi alayina verir.  Sadece bilin istedim.  Ama aranizda tarihi gerceklige sadik kalmak isteyen varsa, asagidaki hususlardan yararlanabilir.


Bildiginiz gibi Napolyon General olduktan sonra ilk kapistigi Ulus Osmanli.  Osmanli'nin basinda da, o donem, Yeniceri Isyanlarindan bikmis bunalmis ve Nizam-i Cedid Ordusunu kurmus (Yeni Duzen Ordusu)  yenilikci Padisah  III. Selim var.  Rus Cari ve Biritanya Krali ile Fransa'ya karsi Ittifak anlasmasi imzalamis. Ozetle Osmanli, Fransa'ya karsi 2. Koalisyon'da yer almis. Napolyon'un Komutasindaki Fransiz Ordusu Misir'a cikartma yapip Kahire'yi ele gecirmis.  Osmanli'nin arka arkaya gonderdigi Yenicerilerden ve Araplardan olusan ordulari,  ust uste yeniyor ve Filistin'e dogru ilerliyor.  Akka onlerinde, yeni kurulan Avrupa Ordusu ayarindaki  Nizam-i Cedid ordusu tarafindan durdurulup geri puskurtuluyor. Karizmayi burda cizdirince, terso vaziyette Paris'e donup, orada hukumeti ele gecirip, Avrupa'yi istilaya basliyor.


"..Osmanlı ordusundaki tabur ile livâ arasındaki askerî birliğe de alay denirdi. Nizâm-ı Cedîd’in kurulduğu târihlerde alaya tertip denildi. Her tertip, 1526 mevcûdlu ve 15 kısımdı. Bu kısımlara ise saf deniliyordu. Safların komutası yüzbaşılara, tertibin komutası da binbaşılara verilmişti. 1827-1828 yıllarında orduda yapılan yeni düzenlemelerden sonra tertip tâbiri yerine alay, kısım tâbiri yerine de bölük tâbiri kullanıldı...."

Google'da yaptigim arastirma sonucu buldugum Site'den yaptigim yukaridaki alintidan da goreceginiz gibi,  Napolyon ile savasan ve onu yenen Nizam-i Cedid Ordusunda "Alay" yerine "Tertip", "Boluk" yerine de "Saf" lar varmis.  Saf'lari, Yuzbasilar, Tertipleri de Binbasilar komuta ediyormus.  Maalesef, o donemde gorev yapan Tertip ya da Saf larin isim ya da numaralarini gosteren Site'ye rast gelmedim. 

NW'de tarih yazmak isteyenlere duyurulur.
Title: Nick Name Degisikligi ile ilgili Prosedur
Post by: Darel on May 30, 2019, 11:45:55 am

Nick Name degisikligi icin;

Asagidaki Formu doldurarak,  https://www.fsegames.eu/forum/index.php?topic=39733.0 (https://www.fsegames.eu/forum/index.php?topic=39733.0)  linkinde yer alan konu basligi altinda basvurmaniz gerekmektedir.


Current Name (Suanki Isminiz) :
New Name (Yeni Isminiz) :   
One/Two Alternatives (Bir/Iki Secenek Isimleriniz) :   




Bilginize.
Title: Re: Moderator'den Duyuru ve Uyarilar.
Post by: Darel on July 28, 2019, 03:24:40 pm
İçinizden belli kullanıcılar, birbirine pm den attıkları ağza alınmayacak küfürleri, beni atlatıp,  doğrudan FSE Dev Team deki herkese atmış.  Beni rezil ettiniz. Sizi Allah'a havale ediyorum.  Ben muteluyorum diye bana kızıyorsunuz. Gidip en üst düzey adamları rahatsız edip koca bir ulusu rezil ediyorsunuz. Allah size akıl fikir versin. Ne diyeyim.  Büyük bir ihtimalle Turkçe Board'u kapatacaklar.  Muradınıza erdiniz.

Certain users from among you are said to have sent the PM's they traded between themselves containing vulgar language, directly to each and every one on the FSE Dev Team. You disgraced me. God may deal with you.  You get mad at me because I mute you, but, you dont mind disgracing our Nation by writing your complaints directly to Top Brass. May God give you wisdom and mind. There is a great likelihood that they will shut down the Turkish Board. You had what you wanted.
Title: Re: Moderator'den Duyuru ve Uyarilar.
Post by: Darel on July 28, 2019, 11:39:47 pm

Aşağıdaki mesajı az önce Shadow'dan aldım.

"..You can update your post to say that everything is ok unless ---- and ----- have said otherwise, you all are fine."

Bilginize.
Title: Re: Moderator'den Duyuru ve Uyarilar.
Post by: Norwegian13 on July 29, 2019, 11:50:02 am
Türkiye forumunun değerli üyeleri,
FSE İdaresi adına, son olaylardaki yanlış anlaşılmalar için özür dilerim. FSE'deki Türk alt kurulunu kapatma niyetinde değiliz ve olmadık. Bu kurulun dili moderatörü olmaya gönüllü olduğumuz için Darel'e minnettarız ve hepinizin burada olmasına sevindik. Forum kurallarına uymayan bazı kişilerde bazı sorunlar var ve şu anda Darel ile işbirliği içinde bu konuyla ilgileniyoruz.

Geliştiricilere ulaşan biriyle ilgili olarak, bu kazayla oldu ve forum kullanıcılarının hatası değildi. Ayrıca, geliştiricilere herhangi bir sorunuzla ulaşmanız suç değildir. Ancak, FSE geliştiricileri forum yönetimi ve denetleme ile ilgili değildir. Darel'in cevaplayamadığı forum moderasyonu ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa, kendinize (Noorwegian) veya Shadow'a ya özel mesajla veya Steam üzerinden ulaşmaktan çekinmeyin.

Teşekkür ederim!



Dear members of the Turkish forum,
On behalf of the FSE Administration, I'd like to apologize for any misunderstanding in recent events. We do not, and have not, had any intention to close down the Turkish sub-board on FSE. We're grateful to Darel for volunteering to be language moderator of this board, and we're glad to have you here. There has been some trouble with certain individuals who have not obeyed forum rules, and we're currently dealing with that issue in co-operation with Darel.

Regarding someone reaching out to the developers, it happened by accident, and was not the forum users' fault. Besides, it's no crime to reach out to the developers with any questions you may have. However, the FSE developers are not involved with forum administration and moderation. Should there be any questions in regards to forum moderation which Darel can't answer, feel free to reach out to myself (Noorwegian) or Shadow, either by private message or on Steam.

Thank you!
Title: Re: Moderator'den Duyuru ve Uyarilar.
Post by: Darel on July 29, 2019, 08:52:14 pm
Mekanın sahibi geri geldiBebeleri pistten alalım alalım  ;) 
Spoiler
https://youtu.be/z3wAjJXbYzA? (https://youtu.be/z3wAjJXbYzA?)
[close]
umut kudurma evladım yine yicen şırdanı
Bakın yaklaşık, 10 dk.dır şikayette bulunan bir kullanıcıya, Luz1ka'nın yukarıdaki postunun hakaret içermediğini, ortaya soylenmiş bir söz olduğunu, yani; hedef göstermediğini izah etmeye çalışıyorum. Eğer biri bu sözden provoke oluyorsa, formda yazılan herşeyi üzerine alınıp provoke olur.  Ben niyet okumam. Somut hakaret içeren, hedef gözeten postların FSE kurallarına uygunluğunu denetlerim.  Bu formdaki 3 ya da 5 kişi devamlı birbiri ile atışıyor ve sorun çıkarıyor, formu kirletiyor.  Devamlı uyarmama rağmen, adeta meydan okurcasına formu kirletmeye devam ediyor.   Hep aynı kişiler bunlar.  Bu üç bes kişi yüzünden yeni kullanıcılar formdan uzaklaşıyor.  Son kez uyarıyorum. Üşenmem bu kişilerin daha önce aldığı ceza ve yaptırımlarından dosya hazırlar, banlanmaları için baş moderatöre muracaat ederim.  Kendinize gelin.  Ayrıca, kirlilikten Shepherd'ı suclu bulurdum. Demek ki yanılmışım.  Toparlanın gencler. Bu son uyarım.



Yukarıda yer alan son uyarıma rağmen; üzerinden sekiz saat bile geçmeden, ayrıntısı aşağıda kayıtlı FSE Kurallarını ihlal ettiği için, Luz1ka, 30 gün süre ile geçici olarak banlanmıştır. Forumda yer alan başlıklar altında Kurallara uygun davranarak; uygarca tartışmanızı, birbirinize hakaret etmemenizi önemle rica ederim.


Title: Yeni Board Moderatörü
Post by: Darel on September 09, 2019, 11:51:17 pm
(https://i.gyazo.com/92711dd817b76fe8ebefe88b77272142.png)
Title: Re: Moderator'den Duyuru ve Uyarilar.
Post by: ZenQuiel on September 11, 2019, 12:23:22 pm
Sayın üyeler,

Alaylar & Groupfight Takımları (Regiments and Groupfighting Teams) (https://www.fsegames.eu/forum/index.php?board=162.0) panosundaki pasif,isim değişmiş ve kapanmış alay başlıklarını kitledik. Tekrardan aktif olduğunuzda ya da konunun kodlarını almak için bize ulaşabilirsiniz,bilginize.

İyi forumlar.
Title: Re: Moderator'den Duyuru ve Uyarilar.
Post by: ZenQuiel on October 05, 2019, 07:56:01 pm
Merhaba arkadaşlar,

Daha demin steamden bir kullanıcı beni ekleyip bir video linki attı,videoda Napoleonic Wars hilesi kullanılıp tanıtılıyordu,bu tarz linklere ve videolara aldırış etmeyin ve kesinlikle kullanmayı denemeyin denettirmeyin. Bu tarz programlar 3. Part yazılım olarak geçmektedir,kullanılması hoş değildir...Ek olarak programın içine koyulabilecek zararlı yazılımlar kişisel bilgilerinizi tehlikeye atar.

İyi forumlar.
Title: Re: Moderator'den Duyuru ve Uyarilar.
Post by: ZenQuiel on December 31, 2019, 10:14:04 pm
Türkçe Forum moderasyon ekibi olarak tüm Napolyon Savaşları Türkiye camiasının yeni yılını kutlar,iyi dilekler temenni ederiz. Umarız yeni yıl dilediğiniz gibi geçer.

İyi forumlar!