Language boards > Türkçe Forum

Moderator'den Duyuru ve Uyarilar.

<< < (2/3) > >>

Darel:
Tarihi gerceklige uymasi acisindan asagidaki bilgileri dikkatinize sunmak istedim.  Aman yanlis anlamayin.  Amacim kimseyi yonlendirmek; yanlis yapiyorsunuz dogrusu bu, demek degil.  Isteyen istedigi numara ya da ismi alayina verir.  Sadece bilin istedim.  Ama aranizda tarihi gerceklige sadik kalmak isteyen varsa, asagidaki hususlardan yararlanabilir.


Bildiginiz gibi Napolyon General olduktan sonra ilk kapistigi Ulus Osmanli.  Osmanli'nin basinda da, o donem, Yeniceri Isyanlarindan bikmis bunalmis ve Nizam-i Cedid Ordusunu kurmus (Yeni Duzen Ordusu)  yenilikci Padisah  III. Selim var.  Rus Cari ve Biritanya Krali ile Fransa'ya karsi Ittifak anlasmasi imzalamis. Ozetle Osmanli, Fransa'ya karsi 2. Koalisyon'da yer almis. Napolyon'un Komutasindaki Fransiz Ordusu Misir'a cikartma yapip Kahire'yi ele gecirmis.  Osmanli'nin arka arkaya gonderdigi Yenicerilerden ve Araplardan olusan ordulari,  ust uste yeniyor ve Filistin'e dogru ilerliyor.  Akka onlerinde, yeni kurulan Avrupa Ordusu ayarindaki  Nizam-i Cedid ordusu tarafindan durdurulup geri puskurtuluyor. Karizmayi burda cizdirince, terso vaziyette Paris'e donup, orada hukumeti ele gecirip, Avrupa'yi istilaya basliyor.


"..Osmanlı ordusundaki tabur ile livâ arasındaki askerî birliğe de alay denirdi. Nizâm-ı Cedîd’in kurulduğu târihlerde alaya tertip denildi. Her tertip, 1526 mevcûdlu ve 15 kısımdı. Bu kısımlara ise saf deniliyordu. Safların komutası yüzbaşılara, tertibin komutası da binbaşılara verilmişti. 1827-1828 yıllarında orduda yapılan yeni düzenlemelerden sonra tertip tâbiri yerine alay, kısım tâbiri yerine de bölük tâbiri kullanıldı...."

Google'da yaptigim arastirma sonucu buldugum Site'den yaptigim yukaridaki alintidan da goreceginiz gibi,  Napolyon ile savasan ve onu yenen Nizam-i Cedid Ordusunda "Alay" yerine "Tertip", "Boluk" yerine de "Saf" lar varmis.  Saf'lari, Yuzbasilar, Tertipleri de Binbasilar komuta ediyormus.  Maalesef, o donemde gorev yapan Tertip ya da Saf larin isim ya da numaralarini gosteren Site'ye rast gelmedim. 

NW'de tarih yazmak isteyenlere duyurulur.

Darel:

Nick Name degisikligi icin;

Asagidaki Formu doldurarak,  https://www.fsegames.eu/forum/index.php?topic=39733.0  linkinde yer alan konu basligi altinda basvurmaniz gerekmektedir.


Current Name (Suanki Isminiz) :
New Name (Yeni Isminiz) :   
One/Two Alternatives (Bir/Iki Secenek Isimleriniz) :   



Bilginize.

Darel:
İçinizden belli kullanıcılar, birbirine pm den attıkları ağza alınmayacak küfürleri, beni atlatıp,  doğrudan FSE Dev Team deki herkese atmış.  Beni rezil ettiniz. Sizi Allah'a havale ediyorum.  Ben muteluyorum diye bana kızıyorsunuz. Gidip en üst düzey adamları rahatsız edip koca bir ulusu rezil ediyorsunuz. Allah size akıl fikir versin. Ne diyeyim.  Büyük bir ihtimalle Turkçe Board'u kapatacaklar.  Muradınıza erdiniz.

Certain users from among you are said to have sent the PM's they traded between themselves containing vulgar language, directly to each and every one on the FSE Dev Team. You disgraced me. God may deal with you.  You get mad at me because I mute you, but, you dont mind disgracing our Nation by writing your complaints directly to Top Brass. May God give you wisdom and mind. There is a great likelihood that they will shut down the Turkish Board. You had what you wanted.

Darel:

Aşağıdaki mesajı az önce Shadow'dan aldım.

"..You can update your post to say that everything is ok unless ---- and ----- have said otherwise, you all are fine."

Bilginize.

Norwegian13:
Türkiye forumunun değerli üyeleri,
FSE İdaresi adına, son olaylardaki yanlış anlaşılmalar için özür dilerim. FSE'deki Türk alt kurulunu kapatma niyetinde değiliz ve olmadık. Bu kurulun dili moderatörü olmaya gönüllü olduğumuz için Darel'e minnettarız ve hepinizin burada olmasına sevindik. Forum kurallarına uymayan bazı kişilerde bazı sorunlar var ve şu anda Darel ile işbirliği içinde bu konuyla ilgileniyoruz.

Geliştiricilere ulaşan biriyle ilgili olarak, bu kazayla oldu ve forum kullanıcılarının hatası değildi. Ayrıca, geliştiricilere herhangi bir sorunuzla ulaşmanız suç değildir. Ancak, FSE geliştiricileri forum yönetimi ve denetleme ile ilgili değildir. Darel'in cevaplayamadığı forum moderasyonu ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa, kendinize (Noorwegian) veya Shadow'a ya özel mesajla veya Steam üzerinden ulaşmaktan çekinmeyin.

Teşekkür ederim!


Dear members of the Turkish forum,
On behalf of the FSE Administration, I'd like to apologize for any misunderstanding in recent events. We do not, and have not, had any intention to close down the Turkish sub-board on FSE. We're grateful to Darel for volunteering to be language moderator of this board, and we're glad to have you here. There has been some trouble with certain individuals who have not obeyed forum rules, and we're currently dealing with that issue in co-operation with Darel.

Regarding someone reaching out to the developers, it happened by accident, and was not the forum users' fault. Besides, it's no crime to reach out to the developers with any questions you may have. However, the FSE developers are not involved with forum administration and moderation. Should there be any questions in regards to forum moderation which Darel can't answer, feel free to reach out to myself (Noorwegian) or Shadow, either by private message or on Steam.

Thank you!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version