Author Topic: Forum Kuralları  (Read 2162 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Darel

  • Turkish Language Moderator
  • Board Moderator
  • *
  • Posts: 728
    • View Profile
  • Nick: Darel, the Chef
  • Side: Confederacy
Forum Kuralları
« on: September 08, 2018, 06:18:57 pm »
Forum Kuralları - İngilizce hali bu konuda bulunabilir.

Forumda kabul edilemeyecek bazı davranışlar vardır. Lütfen forum kurallarını okuyup, uygulayınız.

Forum yönetimi and FSE kuralları

FSE kendi forumunu uygun gördüğü şekilde idare etme hakkına sahiptir. Yaptığınız yanlış bir davranışa "Kurallara aykırı değil" diyerek arka çıkmanız hiçe sayılacaktır. Geri bildirimleriniz ve alınan kararlara karşı anlayışınız bizim için önemlidir. FSE'nin topluluğa karşı olan sorumluluklarının farkındadır. Bu konuda üyeler FSE yönetiminin ve moderatörlerinin talimatlarına uymalılardır. Aksi takdirde çeşitli yaptırımlarla karşılaşabilirler. Bu forum FSE'nin şirket bütçesinden karşılanan özel bir forumdur, burada FSE'nin sözü son karardır.

  • 1. Etnik köken, milliyet, cinsiyet, din veya kişisel inançlara dayalı aşağılayıcı veya ayrımcı açıklamalar
    Irkçılık veya nefret suçu içeren açıklamalar kesinlikle yasaktır. Bir mesaj göndermeden önce bu forumda dünyanın her yerinden insanlar olduğunu unutmayınız. Size normal gelen bir konuya herkes aynı gözle bakmayabilir. Irkçılığa sert bir şekilde müdahale edilecektir.
    Nasyonel-Sosyalizm'i öven ifadeler ve görseller özellikle yasaktır.
  • 2. Trollük, hakaret ve diğer kişisel saldırılar
    Forum üyelerine veya moderatörlerine karşı olan kişisel saldırılar kesinlikle tolere edilmeyecektir. Bu hakaret etmeyi(her şekilde), provakasyonu, eşcinsel hakaretleri, tehditleri, intihara yönlendirmeyi, birisinin ölmesini istemeyi veya bir kullanıcıyı ölümle tehdit etmeyi kapsar. Bu konu (tehditler kategorisinde) mizah konusu edilemez, adli olarak suçtur kesin bir ban ile sonuçlanır.
  • 3. Spam ve alıntı piramitleri
    İçeriği boş, gereksiz mesajlar atmak forum kurallarına aykırıdır ve cezalandırılır. Mümkün olduğuca peşpeşe mesajlar atmamaya özen gösteriniz. Eğer bir şey eklemek istiyorsanız peşpeşe iki mesaj atmak yerine bir üstteki mesajınızı düzeltmeyi deneyiniz. Gereksiz ve içeriği boş mesajlar da (Konu dışı görseller veya GIF'ler vs.) spam olarak sayılabilir.

    Alıntı piramiti forumda özellikle istenmeyen bir davranıştır. Alıntı piramidinde yer aldığı gözlemlenen kullanıcılar en az %60 uyarı puanı alırlar.
    Ek olarak, moderatörler talep edildiği takdirde bir konuyu tamamen silebilirler.
  • 4. Telif hakkı ihlalleri
    Korsanlığa müsamaha göstermiyoruz. Korsanlık, warez, crack, hack, ürün anahtarları, ürün anahtarı oluşturucular veya telif hakkı ihlallerine dair diğer her şey başınızı belaya sokabilir. Bunu bilerek veya bilmeyerek yapmanız farketmez. Bu konunun ihlali kesin bir mute ve olası bir ban ile sonuçlanabilir duruma göre. Buna başka kullanıcıların oyun üzerindeki düzenlemelerini izinsiz kullanmak da dahildir. Eğer başka birinin yaptığı bir işi kullanmak istiyorsanız önce yazılı bir izin almanız gerekmektedir.
  • 5. Uygunsuz içerik
    Bu foruma her yaş grubundan insanlar ulaşabilmektedir. Bu sebeple yetişkinlere yönelik her türlü içerik kesinlikle yasaktır. Pornografi, vahşet görüntüleri veya diğer rahatsız edici içerik kaldırılacaktır ve kullanıcı cezalandırılacaktır.
  • 6. Özel yazışmaları ve kişisel fotoğrafları izinsiz paylaşmak
    Eğer bir özel yazışmayı karşı tarafın izni olmadan paylaşırsanız anında mutelenirsiniz veya moderatörler tarafından başka cezalara çarptırılabilirsiniz, ve mesajınız silinir. FSE bir diyaloğun kırpılmış bir halinin yanlış anlaşılmalara veya suistimallere yol açabileceğine inanıyor, daha önce yaşandığı gibi.
    Bir üyenin veya başka bir bireyin fotoğrafını izinsizce paylaşmak yasaktır ve duruma göre mute veya banla sonuçlanabilir.
  • 7. Alternatif hesaplar yasaktır
    Eğer FSE'de bir hesabınız varsa alternatif veya ek bir hesap açmanız yasaktır. Muteyi aşmak için "sahte" bir hesap daha açmak iki hesabınızın da banlanmasına sebep olabilir. Ancak eğer eski hesabınıza orjinal hesabınızı artık kullanmıyorsanız veya silinmişse, eğer aynı yerden bağlandığınız bir arkadaşınız veya aile üyeniz varsa bu kural tolere edilebilir. Bu durumu bu konudan bildirmeniz gerekmektedir.
  • 7B - Oluşum hesapları
    Birden fazla kişi tarafından kullanılan "Alay hesapları" veya "Oluşum hesapları" Alaylar bölümüyle sınırlı kalmak ve konu dışı mesajlar atmamak kaydıyla açılabilir. Oluşum hesaplarını kişisel hesap gibi kullanamazsınız ve kişisel tartışmalarınıza dahil edemezsiniz.  Oluşum hesabını geçerli banınızı veya mutenizi aşmak için kullanırsanız iki hesap da cezalandırılabilir. Unutmayın, kimlerin hangi oluşum hesaplarına girdiğini görebiliyoruz. 7B kuralına uymayan oluşum hesapları kapatılacaktır ve kullanıcılar cezalandırılacaktır. Son olarak isim değiştirmek için yeni bir hesap açmak yerine, bir moderatörden isminizi değiştirmesini talep ediniz.
  • 8. Konu dışı mesajlar atmayınız.
    Konuyla alakasız olan mesajlardan uzak durmalısınız. Attığınız mesajlar ilgili konuyla alakalı olmalıdır. Eğer bir kullanıcı bu konuyu sık sık istismar etmeye kalkışırsa bir yaptırımla karşılaşabilir.
  • 9. Cezalarla övünmeyiniz
    Raporları, banları veya uyarıları imza, avatar olarak kullanmak veya başka türlü olarak bunlar üzerinden övünmeye çalışmak yasaktır.
  • 10. Forum yarışmaları
    FSE kimin daha iyi olduğunun belirlenme çalışıldığı anketlere veya yarışmalara izin vermez. Bu daha önce çeşitlik sıkıntılara sebep olmuştur ve yasaktır. Turnuvalara dair yarışmalar Mess Hall bölümüyle kısıtlıdır.


Yöneticinin kararına itiraz etme
Sorunların çözümü için forumun baş yöneticisi ile iletişime geçebilirsiniz. Aceleci bir karar beklemeyiniz. Eğer talebiniz reddedildiyse karara saygı duyunuz. Refleax ile iletişime geçmeyiniz.

Bir yöneticiyi şikayet etme
Yukarıda belirtildiği gibi, baş yönetici ile iletişime geçiniz.



Feragatname

Rapor fonksiyonunun istismarı
Lütfen gönderi raporlama fonksiyonunu trollemek, diğer kullanıcılara hakaret etmek, rahatsız etmek veya sahte iddialar için kullanmayınız

Bağışlar
Bağışlar iade edilebilir değildir. Bağışlar FSE'nin projelerine kaynak üretmek için kullanılmıştır, buna kaynak olarak haftalık geliştirici blogları gösterilebilir. Bağış yapmanın faydalarından faydalanabilirsiniz. Bağışçı bölümüne erişim hakkı kazanırsınız.

Hediyeler yaptığınız bağışa karşılık olarak verilir. Eğer bir kullanıcı forum kurallarına aykırı davranırsa veya ban gerektiren bir şey yaparsa, Bağış yapan üyelere özel bölüme erişim hakkını kaybeder. Buna rağmen hala diğer hediyeleri alma şansları vardır.

Lütfen sabırlı olunuz
Bir talepte bulunduğunuz veya soru sorduğunuz zaman lütfen cevabı beklerken sabırlı olunuz. Geliştiriciler yeni projelerde sıkı bir şekilde çalışmaktalardır ve moderatörler sizinle aynı zaman diliminde bulunamayabilirler veya çeşitli sıkıntılardan dolayı başka zorluklar olabilir. Sabrınız için teşekkür ederiz ve çıkabilecek herhangi bir rahatsızlık için özür dileriz. Lütfen duygularınızı aşırı bir şekilde moderatörlere yansıtmamaya çalışınız. teşekkürler.

Banlı veya susturulmuş üyelerin adına mesajlar atmayınız
Bundan dolayı üyenin banlanmış/susturulmuş olmasının bir anlamı kalmaz. Bu kuralı çiğnediğiniz takdirde cezayla karşılaşabilirsiniz. Bu kuraldaki tek istisna ilgili kişi adına ban kaldırma talebinde bulunmaktır.



FSE Rules çevirisi için Gatts'a teşekkür ederiz.
« Last Edit: April 28, 2019, 11:52:38 am by Darel »
Darel, the oldfart.