Author Topic: Alayını Doğru Seç - [Rehber]  (Read 1840 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline General Shepherd

  • Retired General #AbimYok
  • Lieutenant Colonel
  • *
  • Posts: 1439
  • Former-82nd Regiment Leader S&M Creative Producer
    • View Profile
    • 82nd Regiment
  • Nick: General Shepherd
  • Side: Union
Alayını Doğru Seç - [Rehber]
« on: September 12, 2018, 12:31:25 pm »





Önsöz


Merhaba arkadaşlar, öncelikle bu konuyu neden hazırlama gereği duyduğumu sizlere açıklayayım, Napolyon Savaşları Türkiye platformunde yer alan birden fazla Alay/Tugay v.b. seviyesinde topluluklar var, bu toplulukları bir başkasına sorsanız kimilerine göre iyidir, kimilerine göre ise kötüdür.. Fakat bu tamamen sizin oraya gitmemeniz için yapılmış olan bir kara propaganda ve kötü bir algıdır, bu rehber sizlere en doğrusunu gösterecektir ve bu ön yargılarınızdan kurtulmanıza tamamen olanak sağlayacaktır..

Çayınızı, Kahvenizi alın ve iyi okuyun.! ;)


Quote from: İçindekiler

İçindekiler:

  - Genel Bakış
  - Neye ihtiyacın var?
  - Ne istediğini bilmelisin?
  - Zaman ve Stil?
  - Oyun içi ulus?
  - Alay üye sayısı?
  - Üyeler ve Milliyet



Genel bakış



Bu konunun yazılmasından itibaren, resmi alay listesinde, listede sayısız diğerleriyle birlikte 300 alayın bir yeri var. Bu çok fazla seçenek ve seni isteyen çok insan demektir. Bunu akılda tutarak, bir alayı bulurken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç ipucu.

Seçeceğiniz bir alay sizlere göre kolay veya zor olabilir, Bir çok insan gözlerini ilk kestirdiği alaylara katılmaktadırlar. İşte bu rehber, bu kararın arkasında sizlere biraz daha düşünme fırsatı verecek ve doğru kararı seçmenize olanak sağlayacaktır, Şunu unutmayalım ki, seçmiş olduğunuz alay, size saatlerce keyif verebilir, ya da bu oyunu sizin için kolayca mahvedebilir, Bu sebeple, biraz zaman garanti eden bir seçimdir. Günün sonunda, herkes bu oyunda oyun oynarken eğlenmeyi hedefler, sizler bu oyunu oynarken oluşabilecek en ufak yada geniş çaplı sorunlarla karşılaşabilirsiniz bunu biliyorum ve kesin olma ihtimali demesek bile olabilme ihtimalini gözden kaçırmamanız gereklidir, bu oyunu oynarken bir başkalarının, bir arkadaşının senin bir düşünceyle bir başka alaya çekebilir ve bu konuda seni bir başka yere gitmemen için oraya yönelik kötü düşünmene sebep olabilir, işte bunu istemiyorsun.

Bu konunun yazılmasından itibaren, "Napolyon Savaşları [Napoleonic Wars] Türk Alayları Listesi" listesinde yer alan, alaylar ile birlikte yabancı bir çok alayın da bu ortamda belli bir listesi vardır, bu konu için çok fazla seçenek hakimdir. Ve bu da seni isteyen/istemeyen çok insan demektir.. Bunu akılda tutarak,bunlar bir alayı bulurken göz önünde bulundurmanız için gereken bir kaç ipucu..



Bir alayı katılmak için gerekenler



Toplumda ki, hemen her alayın katılım koşulları için gerektirdiği şeylerin temellerini ele alalım, bunlar zor şeyler değildir ve kullanıcının "Oyun Kurulumu" dahil internet hızına göre en fazla 45 dakika veya 1 saatini alacaktır..

- Mount & Blade Warband ve Napoleonic Wars DLC paketi, Eğer sadece Warband sahipseniz Napolyon Savaşları oynamak için buna ihtiyacınız olacaktır...

- Team Speak 3 Client & Discord, oyuncu kitlesi ve toplulukların iletişim ihtiyaçlarına göre şu anda kullanılan iki iletişim programı vardır, birisi en çok kullanılan ve fazla topluluğun ihtiyaçlarını kolay karşılayan "Team Speak 3", bir diğeri bu aralar yeni çıkan ve farklı bir alternatif olan "Discord" bu ses programları tamamen İnternet üzerinden sesli iletişim kurmanıza olanak sağlar.. Ve çoğu alay bu programı etkinliklere dahil olmak için sahip olmanız gerekliliği koşulunu öne sürer, bir mikrofonunuz olmasını gerektirmez, sadece katılacağınız "Alay'ın kurallarına bağlı?" gerektirmez diyebiliyorum, çünkü bir çoğunluk "Mikrofon" şart koşulu belirtmektedir.
Tüm alayların bunu kullanmayacağını unutmayalım, ilk önce hangisi, hangi ses programını daha iyi ihtiyaç olarak görüyor ve onu kullanıyor diye kontrol ediniz..

- Steam, Tam olarak gerekli olmasa da, Steam çoğu oyuncu tarafından zaten kullanılıyor ve gerçekten de her şeyi ile alaylarda çok daha elverişli hale getiriyor.



Ne istediğini bilmek



Bu sadece senin bildiğin bir şey. Herkesin farklı zevkleri var, ve pek çok alayla seninkilere uyan birini bulmak için emin olabilirsin, Bununla birlikte, ne seçeceğiniz konusunda emin değilseniz, dikkat etmeniz gereken bazı temel noktalar var işte bunlar;


Zaman


Timezone(Zaman Dilimi), bir alayı ararken ilk göz atmanız gereken şeylerden biridir. Her şekilde sizin için uygun olabilir, ancak etkinliklere katılamayacağınız bir alay muhtemelen size pek iyi gelmeyecektir, bu yüzden size uygun bir saat dilimi seçtiğinizden emin olun.

Ayrıca, alayın etkinlik programına(Takvim) göz atınız. Bazı etkinliklerde büyük ihtimalle zorlanmayacak olsanız da, en azından bazılarına katılabileceğinizden emin olmak iyi bir fikirdir..



Stil


Alay tarzları bir çeşit politik ideallere benzer, ve bende bir alay lideri olarak bu şekilde düşünmeyi bende seviyorum. İki tarafın aşırılıkları var, Bu durumda rahat / veya troll (mutlaka birlikte aynı yolda gitmezler) ve profesyonel / ciddi ve aradaki her şey. İstediğinizi bilmeniz, o kadar kolay olmayabilir, çünkü alaylar genellikle beklediğiniz gibi değildir. Bu durumda, adanmışlık seçiminize dikkat edin çünkü aldatılabilirsiniz. Her zaman ilk açılan alay yerine, daha önceden açılmış ve sistemi oturmuş bir yere gitmenizi tavsiye ederim, ama tabi ki size kalmış.



Oyun içi Uluslar


Bu seçenek sizler için farklı önem arz edebilir, fakat o kadar önemi yoktur lakin aramanızı biraz daraltmanıza yardımcı oluyor. Oyunda yer alan toplam 6 Ulus bulunmakta ve seçim yapabileceğiniz çok sayıda alay da var, bu yüzden beğendiğiniz ulusa yakın ve orada onu kullanıp birlikte çalışacağını bir alayı seçmek iyi bir fikirdir..

Unutmayalım; Bir farklı olarak, bazı alaylar kendilerine has "Mod Texture Paketi" üretmekte ve bu paketleri kullanmaktadırlar, bu konuda kullanma/kullanmama özgürlüğü size kalmış bir şey..



Sınıflar



Napolyon Savaşları ortamında yeni bir oyuncu ve eğer alaylar konusunda yeni bir oyuncuysanız, bir dizi farklı türde bir alay / orduya gitmenizi öneriyorum, böylece onlara bir şans verebilirsiniz ve neyi sevdiğinizi görebilirsiniz. Hangi sınıfta oynamayı sevdiğini biliyorsan, onları ara. Ve katılım koşullarında bunu belirt, Genel olarak, bir kaç farklı birim türü vardır bunlar;

  • Hat Piyadesi(Line Infantry); Şimdiye kadar en yaygın olan sınıftır, nişan atışı ve yakın dövüşe odaklanın. Çoğu Linebattle müsabakalarının elyafıdır. Yırtılmadan önce birkaç voleybol atmaya eğilimlidirler.
  • Muhafız Piyadesi(Grenadiers); Ağırlıklı yakın dövüşe odaklanmış bir sınıftır, sanki bir yangını söndürme işlemine doğru sabit bir hareket etme eğilimindedirler ve bu odak birimden birime değişmektedir..
  • Hafif Piyade(Light Infantry); Temel hedefleri nişancılık olan uzun menzilli tüfekçilerdir, Yine de yakınlarını kendi arasında tutabilen ama daha uzak mesafeden düşmanları vurmaya odaklanmış durumda olan bir sınıftır, bağımsız bir hareket etme kuralları "Rifleman - Avcı Piyade" sınıfına göre biraz daha sıkıdır..
  • Avcı Piyade(Rifleman); Ateş edilen hedefleri vurma konusunda Tüfekleri menzil içerisinde kıyaslanamayacak derecede güzeldir, zayıf oldukları konu genellikle yakın dövüşte ve menzil dışı ateş etmede, fakat diğer sınıflar olan "Line,Light" Piyade sınıflarına göre menzilde vurmak çok daha iyi olacaktır, Süvari saldırılarına karşı aşırı dayanıksızlar, "Line" süngü taaruzlarına karşı maharetli bir oyuncu dipçik atarak baş edebilir..
  • Süvari(Cavalry); Birden fazla türde süvari vardır, bunlar; (Dragun, Mızraklı Süvari, Hussar, Zırhlı Süvari v.b.) diye gelip geçer, hepsi aynı genel amacı doldururlar, Hızlı hareket kabiliyetinle, öncelikle düşmanları öldür, ve mümkünse bertaraf et!
  • Topçu(Artillery); Topçu sınıfı 3 farklı birimi vardır, bunlar; (Topçu, Havan Topu ve Roket) diye geçer, ağırlık olarak Topçu ve Havan Topçusu kullanılmakta, Roketçi olarak çoğu sunucuda ve etkinlikte yasaktır.. Topçunun temel gıdası, büyük bir uzaklıktan vurmak ve olabildiğince düşman hedefi vurmaktır, birden fazla düşman öldürmenin katkısı aynı tarafta olduğunuz piyade sınıflarına güç verecektir.. Diğer rollerden çok fazla durağan yani, ağır hareket kapasitesine sahiptirler..

Türk ortamı içerisinde bu zamana kadar adını efsane bir şekilde yazdırmış topçu "Eldarado" tek atışta, 2 Hat Piyade birliğini yok etmesiyle bilinir.. Sadece bilinen efsane olmuş bir topçudur, hatırlatmak isterim.

ÖNEMLİ bir Açıklama; ÖNEMLİ! Bu sadece bir genel bakıştır! Elbette diğer tüm alaylar kendi sınıflarının bu tanıma uymayacak şekilde isimlendirir veya takı takarlar, onlara katılmadan önce yaptıklarını kontrol etmeniz daha uygun olacaktır. Yani, bir "Muhafız Piyade" birliği, "Hat Piyade" standartlarına göre oynayabilme ihtimali vardır..



Alay içi Üye Sayısı



Bu konuda belirtmek istiyorum ki, yabancılara oranla Türk ortamında aktif çoğunlukla bir "Linebattle Event" katılım oranı başaran ender türde alaylar vardır, fakat burada ki konu katılma ihtimaliniz olan Alay'ın üye sayısıdır.. Bir alayın 50-60 üyesi de olabilir, 90-100 üyesi de, sizler bu yüzden farklı üye sayısına sahip bu alaylar arasında ki avantaj/dezavantajları dikkatlice düşünmeniz gerekir..

Büyük bir Alay olacaktır ve çok sayıda etkinliğe, çok sayıda üye ile katılım ihtimali olacak. Bu, oyun için emir-komuta ve entegrasyonu daha zor hale getirebilir(ihtimal otoriteye nazaran düşük olabilir.) ve daha fazla kazanılması ihtimali de zorlaşır, Daha küçük bir alayda ise, ki bu olayın farklı boyutu olarak gözükür, çok misafirperver bir topluluğu grubuna sahip olabilir ve saflarında yükselme şansınız olduğunu belirtmek isteriz ve bu konuda emin olabilirsiniz. Lakin büyük alaylarda ki yükselme potansiyeliniz daha farklı olabilir, Tabii ki, bir den fazla dengeye sahip, bir den fazla Türk Alayı hakim bu ortama, bu yüzden seçimini akıllıca yap!



Üyeler ve Milliyet



Türk Alayları hiç bir zaman ağır etnik sorunlara sahip toplum değiller, çünkü nesilden nesile hoşgörü kültürü ile büyüyen bir topluma sahip olmak enderdir, fikir olarak detaylı bir etkileşim yaratma gayesi olanlar vardır, veya bu konuda görüşünü ifade etmek istemeyenler de olacaktır, sizlere tavsiyemiz, katıldığınız alayın rahat edeceğiniz bir dil, ve kültürsel bağla birlikte çalıştığından emin olun, Orada bir çok millet, memleket ve kültüre sahip toplum var. Kısacası, onlar size, siz onlara uyun!

Ayrıca, bir alayın var olan belli üyelerini de unutmayın, Bu konuda belki sizler Türk oyuncu toplumunu biliyor olabilirsiniz, ve bir kararınız olur alay içerisinde aleyhtar söylemleri olabilir bunlar sizi etkileyebilir, Bir alayda ki bir arkadaş sizleri yüzlerce beladan kurtarabilir ve daha iyi yapabilir, ama sevmediğiniz/yada sevilmediğiniz birisi onu çabucak bozabilir.. Bunu hiç bir zaman unutmayın!



Yeni alayınızı seçerken hepinize iyi şanslar diliyorum, Oyun keyfini çıkarmanız için burada olun ve bu yüzden bir başka alayın onu mahvetmesine izin vermeyin! İyi eğlenceler! ;)

Not; Bu konudan esinlenerek yapılmıştır..

Offline General Shepherd

  • Retired General #AbimYok
  • Lieutenant Colonel
  • *
  • Posts: 1439
  • Former-82nd Regiment Leader S&M Creative Producer
    • View Profile
    • 82nd Regiment
  • Nick: General Shepherd
  • Side: Union
Re: Alayını Doğru Seç - [Rehber]
« Reply #1 on: September 12, 2018, 12:31:57 pm »
Arkadaşlar, bu rehber umarım işinize yarar.

Offline EnverPasha

  • Second Lieutenant
  • *
  • Posts: 27
  • Kingdom of Scotland Leader (Native)
    • View Profile
  • Nick: [Scotland]Woon
  • Side: Neutral
Re: Alayını Doğru Seç - [Rehber]
« Reply #2 on: September 12, 2018, 12:48:05 pm »
Gayet yararlı bir konu olmuş bu ortama girmek isteyen yeni üyeler için alternatif bir konu tebrik ederim Shepherd :)
Steam Profile badge for 82nd | EnverPasha: Get your our own Steam Signature at SteamProfile.com" title="Steam Profile badge for 82nd | EnverPasha: Get your our own Steam Signature at SteamProfile.com

Offline General Shepherd

  • Retired General #AbimYok
  • Lieutenant Colonel
  • *
  • Posts: 1439
  • Former-82nd Regiment Leader S&M Creative Producer
    • View Profile
    • 82nd Regiment
  • Nick: General Shepherd
  • Side: Union
Re: Alayını Doğru Seç - [Rehber]
« Reply #3 on: September 12, 2018, 02:17:47 pm »
Gayet yararlı bir konu olmuş bu ortama girmek isteyen yeni üyeler için alternatif bir konu tebrik ederim Shepherd :)

Teşekkür ederim Enver Paşam, Varol.! :) Umarım, insanlar bunu gerçekten okur ve ona göre hareket ederler..

Offline theKarkanosjze

  • Volunteer
  • *
  • Posts: 5
  • From kebab
    • View Profile
  • Side: Neutral
Re: Alayını Doğru Seç - [Rehber]
« Reply #4 on: September 17, 2018, 07:54:01 pm »
hiç işime yaramadı

Offline General Shepherd

  • Retired General #AbimYok
  • Lieutenant Colonel
  • *
  • Posts: 1439
  • Former-82nd Regiment Leader S&M Creative Producer
    • View Profile
    • 82nd Regiment
  • Nick: General Shepherd
  • Side: Union
Re: Alayını Doğru Seç - [Rehber]
« Reply #5 on: September 17, 2018, 08:55:20 pm »
hiç işime yaramadı

İşine yaramama olasılığı çok düşük, bir yerde hata yapıyor olmalısın.

Offline Thelard

  • Lieutenant Colonel
  • *
  • Posts: 440
    • View Profile
  • Nick: Thelard
  • Side: Union
Re: Alayını Doğru Seç - [Rehber]
« Reply #6 on: September 17, 2018, 10:35:28 pm »
Acemi oyuncu klana girince ilk bakacağı şey samimiyet kendi gibi insanların olması ilk sessiz olurlar sonra samimiyeti görünce açılırlar sonra onlarda klanın harbi adamları olur tabi samimiyeti bulamazlarsa pasif kalmayı tercih ederler veya 1 2 hafta sonra kimseye bişey demeden heryerden silip giderler . Bence hangi klan iyi felan onlara bakılmaması gerekir ortam ve kenetlenme olunca gerisi gelir diye düşünüyorum en azından benim düşüncem böyle . (Tabi bu her insandan insana değişecektir örnek mesela acemi gelir troll ortamı bulamazsa gider her insanın yapısı aynı olacak diye bişey yok)
Haklısın ancak her insanın bir egosu var az veya çok klanın iyi ve güçlü olması insanın egosunu tatmin eder bence.

Offline General Shepherd

  • Retired General #AbimYok
  • Lieutenant Colonel
  • *
  • Posts: 1439
  • Former-82nd Regiment Leader S&M Creative Producer
    • View Profile
    • 82nd Regiment
  • Nick: General Shepherd
  • Side: Union
Re: Alayını Doğru Seç - [Rehber]
« Reply #7 on: September 17, 2018, 10:53:41 pm »
Acemi oyuncu klana girince ilk bakacağı şey samimiyet kendi gibi insanların olması ilk sessiz olurlar sonra samimiyeti görünce açılırlar sonra onlarda klanın harbi adamları olur tabi samimiyeti bulamazlarsa pasif kalmayı tercih ederler veya 1 2 hafta sonra kimseye bişey demeden heryerden silip giderler . Bence hangi klan iyi felan onlara bakılmaması gerekir ortam ve kenetlenme olunca gerisi gelir diye düşünüyorum en azından benim düşüncem böyle . (Tabi bu her insandan insana değişecektir örnek mesela acemi gelir troll ortamı bulamazsa gider her insanın yapısı aynı olacak diye bişey yok)

Samimiyet bir ortamın olmazsa olmazıdır, bu yüzden bu söylediklerine katılıyorum. Fakat bazen yalancı samimiyetler de görebiliyoruz bu ortamda, ne yazık ki bu insanların iki yüzlülüğü. :/