Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ibrahim Pasha

Pages: 1 2 3 4 ... 7
16
30 Ağustos Zafer Bayramı gibi önemli bir güne yakışır etkinlik olmasını dilerim.

18
Peki bu kurala forum dahil mi ? Örneğin adama foruma bak olm seni banlatcam gör ffalan diyoz bu da iletişim sağlayacak bir bilgi sonucta
Öncelikle kimseye "foruma bak olm seni banlatcam gör" demeni önermem.
https://forums.taleworlds.com/index.php/topic,372361.msg8960779.html#msg8960779
Yukarıdaki linkteki şikayete bakarsan geçmişte "Forumda klanlar kısmında 11. postu denemeni öneririm" diyerek kendi alayını ima edenler de oldu.
Bu tarz imalarda bulunamazsın, forumda adım x bana PM at diyemezsin, forumda x alayının konusuna bakabilirsin diyemezsin.
Adam oyunu yeni almış ve alayları bilmiyorsa yapacağın şey "FSE forumunda Alaylar kısmından kendine bir alay bulup orada oyunu öğrenebilirsin" demek.
Onun dışında bu kuralın ne için konduğu ve ne anlatmak istediği gayet açık.

19
Olayı Türk Mahkemeleri gibi ele alacak olursak kişinin suçu işlediğine dair 1% şüphe de olsa 99% şüphe de olsa kesin(100%) olmadığı sürece kişi beraat eder yani suçsuzdur. (Bkz. in dubio pro reo)
Ancak diğer yandan burada kararı verecek olanlar Türk Hakimleri değil, sunucu yönetimidir. Yeterli delil olduğunu düşündüğü sürece Üst Yönetim yaptırım uygulayabilir.
Buradaki sorun gerçekten recruiting yapacak kimse sunucu içinden bunu yapmayacağıdır çünkü loglardan alenen belli olacaktır, onun yerine kafasını kullanıp steamdan ekleyip oradan recruiting yapmayı deneyebilir.
Mete adamı eklediği zaman bu kesinlikle recruiting için eklemiştir diyemeyiz ancak alım yapmak için eklemiş olma ihtimali alaysız birinin hal hatır sormak veya başka birşey için ekleme ihtimalinden daha fazla, bu şüpheyi de görmezden gelemeyiz.

Sunucuyu kullanarak steam vb. yoldan iletişim kurulması bu denli soru işaretleri yarattığı için kurallara ekleme yaparak artık bu tarz bilgilerin paylaşılmasını yasaklıyorum.
Quote
➤ Sunucu dışında herhangi bir şekilde iletişim kurulmasını sağlayacak bilgilerin paylaşılması yasaktır.
Bu kural Mete'nin talebinde kullanılmayacak çünkü olayın işlendiği zaman olmayan bir kuraldan sorumlu tutulamazlar.

Coco'nun olayı biraz daha farklı.
Quote
17:54:58 - [Ahmet] bana süngü öğretcek varmı
17:55:13 - [88th_Maj_Caucasian] klana katılırsan xd
17:55:41 - [Ahmet] ts at
17:55:42 - [Ahmet] geleyim
Burada steamdan ekleme vb. bir durum yok, Coco oyun içinden yazdıklarından dolayı temp ban yedi.

Sonuç olarak bana iki tarafın argümanı da mantıklı geliyor, EfePasha'ya da dediğim gibi olayı Head Admin sN0w karara bağlayacak.

20
Oyuncu İsmi : sN0w
Neden bu oyuncunun Onur Listesinde yer alması gerektiğine dair açıklamanız: Gerek TR_RGL gerek TR-GF'de ve buna benzer sunucu, organizasyon işlerinde pür dikkat emekle işini yapan bir arkadaşımdır kendisi. Yabancı ortamlarda da aynı Strawhead gibi bizi gayet güzel bir şekilde temsil ettiğini düşündüğüm için onur listesinde olmasını gerektiğini düşünüyorum.
+1

22
Yeniden açılışımızın ardından ilk maçımızı 8-2 kazandık.
Spoiler
[close]
Maçı ben 1. bitirdim, üstteki sahte inanmayın

23
Alay açılışından görüntüler.
Spoiler




[close]

25
Her zamanki gibi update scriptleri bozduğu için kapatmak zorunda kaldım.
Scripti düzeltince sunucu yeniden açılacak.
Spoiler
O GEMİ GELECEK!
[close]

26
Sağlamış olduğun sunucuların parçacıkları içerisinde birden fazla alayın işlemci ile ilgili sorun yaşamış olması ve bu oluşan lag sorunu var, eğer TR_GF ile ilgili ve bağış yapmış olduğun sunucularda daha iyi bir performans bekliyorsan, aktif olmayan toplulukların sunucularını kapatman daha iyi olacaktır.. Hem TR_GF, ve hemde diğer sağlanan sunucuların içerisinde ki performans değişikliğini o zaman daha iyi olduğunu göreceksin, ve memnuniyet daha iyi artacaktır..
İlgili cevabı sana önceden özelden de forumdan da defalarca verdim.
Cevaplardan bir örnek;
https://forums.taleworlds.com/index.php/topic,372361.msg8971313/topicseen.html#msg8971313
Ayrıca ek olarak X sunucusunun kullanılmadığını düşünüyorsanız PM atarsınız loglardan kullanılıp kullanılmadığına bakar ona göre kapatırız.

Bir diğer tavsiyem, Admin kadrosunu daha iyi genişletmekten ziyade, seçici olarak almak gerekiyor..
Bunu da önceden cevapladık, özet geçmek gerekirse adaletsizlik olmaması için her alaydan yönetici alarak eşit dağıtmaya çalışıyorduk ve yönetici herhangi bir hatasında foruma şikayet edilebileceği için admin kadrosunu 5-10 kişiyle kısıtlamadık.
Ayrıca EU_GF'de şuan 33 civarı yönetici var, biz bu sayının zaten çok altındayız, bundan sonra ben pasif olduğumdan Deli ve sN0w admin alımlarıyla ilgileneceği için istedikleri gibi yapabilirler.

Ve Head Admin sadece arkaplanda bu tür angarya içerisinde davranacağına oyun içerisinde de oynamalı diye düşünüyorum, bu en büyük düşüncedir. NWP içerisinde bile böyle bir şey yok, bilmiyorum bilir misiniz NWP yi.
Tam aksine oyun içersinde asayişi sağlamayı normal admin de yapabilir, ama normal admin forumdan admin başvurularına veya ban/unban taleplerine cevap veremez.
Forum diye angarya dediğin iş bence daha önemli, son karar yeri olmak zordur Alay liderleri bunu bilir.
Benim düşüncem Head Admin öncelikle diğer adminlerin yapamayacağı bu forumdaki kararları vermeli ondan sonra zamanı varsa oyun içine bakabilir, zaten oyun içinde sıkıntı çıkarsa yine foruma şikayet olarak dönüp Head Admine geliyor.
Ayrıca sn0wun sunucuya girmediğini de zannetmiyorum leaderboarda bakarsak 3200 kill yapmış, girmeyen adam o kadar kill de kasamaz.

Panel ile ilgili bir şey söylemiştim, ve doğrudur hatırlamıyor olabilirsin insanlık hali, fakat hatırlatmış oldum.
Bence de söylemedin ama öyle olsun.

Tamamdır, gerekli kişileri cezalandırdığınız için Teşekkür ederim.  Umarım bu hareket, 88nci Alay'ın içerisinde ki yönetime bir çeşit mesaj niteliğinde olmuştur. Bu oyunu eğlence için oynadıklarını öğrenmeyenler, bu hareketle öğrenmiş olurlar..

konuda tartışma yaratacak cümleler kurmayınız.

27
Geçmişte olan tavsiyeler tarih raflarında paslandı, ben şu anda tavsiyelerden ziyade şu anda ki bu durumla ilgili bir gelişme bekliyorum o kadar..

Sadece verebileceğim tek tük tavsiye olarak,

Sağlamış olduğun sunucuların parçacıkları içerisinde birden fazla alayın işlemci ile ilgili sorun yaşamış olması ve bu oluşan lag sorunu var, eğer TR_GF ile ilgili ve bağış yapmış olduğun sunucularda daha iyi bir performans bekliyorsan, aktif olmayan toplulukların sunucularını kapatman daha iyi olacaktır.. Hem TR_GF, ve hemde diğer sağlanan sunucuların içerisinde ki performans değişikliğini o zaman daha iyi olduğunu göreceksin, ve memnuniyet daha iyi artacaktır..

Bir diğer tavsiyem, Admin kadrosunu daha iyi genişletmekten ziyade, seçici olarak almak gerekiyor..

Ve Head Admin sadece arkaplanda bu tür angarya içerisinde davranacağına oyun içerisinde de oynamalı diye düşünüyorum, bu en büyük düşüncedir. NWP içerisinde bile böyle bir şey yok, bilmiyorum bilir misiniz NWP yi. Onun dışında script hususunda,

Söz konusu, script yapmak konusunda tecrübeli çok az nadir kişi var bu ortamda, Türk ortamında böyle birisinin 82nci Alay'da bulunduğunu hatırlatmak isterim, şayet ki bu tarz açısından bir sıkıntı arz edecek durumla karşı karşıya kalırsanız, HyperCharge bildiğini söyleyebilirim, fakat kendisinin yapıp yapmayacağı ona kalmış bir şey, çünkü bu aralar TR_GF ve 82nci Alay'ın yaşanmış olduğu bu talihsiz durum ve 88nci Alay'ın içerisinde hortlatılmaya çalışılan bize karşı düşmanlık gerçekten centilmenliğe yakışmıyor..

Bizler tamamen bu oyunu eğlence ve dayanışma içerisinde oynamak için oynuyoruz, başkalarının zihinsel hastalıklarıyla kendimizi kirletmek gibi bir gayemiz yoktur.
Shep duyuruda "Paneli yaptım verdim" yazdım, sen o yazıya "Ben zamanında tavsiye etmiştim terslemiştin" dedin.
Konumuz paneldi panel, şimdi panel dışında her şeyi söyledin, aynı konuyu konuşmuyoruz.

Edit: Ben asıl soruma cevap alamadım tam olarak ne dedin de terslemişim, kesinlikle panelle ilgili birşey demediğine eminim.
Hem "Artık milletin tavsiyesini dikkate alırsınız umarım" diye laf atıp sonra "Onlar tarihin raflarında paslandı" diyemezsin, panelden konu açıldı panelle ilgili diyeceğin bir şey varsa kaçınmadan söyleyeceksin.
Konuyu tamamen alakasız yerlere çekeceğine ona cevap ver.

28
Geç bile olsa, böyle bir kararın alınması bir Admin olarak beni sevindirdi. Bunu aylar önce bu sunucu ilk açıldığı zamanlarda yapman gerektiğini söylediğimde beni terslemiştin. Ama olsun, Bu olaydan sonra umarım insanlar tarafından verilen tavsiyeleri dikkate alırsınız.
Zaten pasif olmadan önce böyle bir şeye gerek yoktu, ben FTP/Putty'den web paneline gerek kalmadan yapıyordum o yüzden gerek duymadık.
Kimsenin tavsiyesini dikkate almadığım da yok, öyle olsaydı şu an sunucuda briketle doğardınız ve TR GF'nin Leaderboard'ı bile olmazdı.*
Ama bana panel yapmakla ilgili hiçbir şey dediğini hatırlamıyorum tam olarak ne demiştin de ben terslemişim çıkaramadım, anlat biraz.
Ayrıca "aylar önce ilk açıldığında" dediğin ne zaman, sunucu zaten en kötü 13-14 ay önce açıldı, kaç ay öncesiymiş bu?


*Briketi Gatts önerdi hatta scripti de kendisi buldu, Leaderboard'ı Sabo önerdi yabancılardan 20€ civarına aldık.

29
DeliTürk ve sN0w'a sunucu yönetimini kolaylaştırmak için ban atma/kaldırma ve yöneticilik verme/alma imkanı sağlayan PHP ile yazdığım paneli verdim.
Buna rağmen acil/önemli durum olursa PM atın, ister istemez mail geldiği için görüyorum.**


**Nadiren mail gelmiyor, bende çözemedim.

30
Elinize emeğinize sağlık. Unutulmayacak alaylardan.
❤️
Spoiler
Benimki renkli Veysel kudur
[close]

Pages: 1 2 3 4 ... 7